• email

    Info@Rahbord.org

  • phone

    صدای مشتری : ۹۱۰۰۸۸۹۰-021

کد مطلب : 4532 تاریخ مطلب : 1395/02/07

بررسي سيستم‌هاي اطلاعات مديريت

امروزه رشد روز افزون فناوري اطلاعات و تأثير چشمگير آن درافزايش بهره وري سازمان هاي دولتي و خصوصي در سطح جهان، حركت جهاني را به سمت بهره گيري از انواع مختلف سيستم هاي اطلاعاتي به ويژه سيستم اطلاعات مديريت (Management Information Systems) ، موجب شده است كه كشور مانيز در مسير اين حركت قرار گيرد. اين حركت در داخل كشور در پيش روي خود با تحولات، موفقيت ها، شكست ها، چالش ها و مقاومت هاي فراواني مواجه بوده است. سازمان هاي دولتي و خصوصي زيادي از MIS به عنوان يك ابزار خوب مديريتي و مؤثر در امر تصميم گيري بهره گيري نموده اند و سازمان هاي بيشتري هم دراين فرآيند از مزاياي آن بي بهره مانده اند.بررسي مسايل و مشكلات مربوط به فرايند طراحي، استقرار، بهره برداري و توسعه سيستم هاي اطلاعات مديريت در كشور مي تواند در چنين فضايي در تصميم گيري كليه اركان دولتي و خصوصي حايز اهميت باشد. چرا كه استفاده سنجيده و آگاهانه از فناوري هاي اطلاعاتي مدرن به ويژه MIS در كشور مي تواند راه توسعه و پيشرفت و ترقي كشور را هموارتر نمايد و كارآيي و اثربخشي آنها را بيشتر نمايد. مديريت سيتم هاي اطلاعاتي MIS درواقع کاربرد تکنولوژي اطلاعات است در پشتيباني از فعاليتهاي تجاري, چرا که تجارت روز به روز متحول ميگردد و در اين ميان همواره افرادي با قدرت تحليل بالا و زاويه ديد و پيشينه تجاري مورد نياز هستند تا فرآيندهاي تجاري را بارورتر کنند.
سيستم هاي اطلاعات مديريتي ( MIS ) سيستم هاي اطلاعاتي عموما مكانيزه اي هستند كه در داخل سازمانها به كار مي روند و شامل تمام كانال هاي اطلاعاتي و ارتباطات آن سازمان ميشوند. يك سيستم اطلاعاتي شامل تمام المان هايي است كه در جمع آوري داده ها و تغيير و انتشار اطلاعات نقش دارند و معمولا در بر گيرنده سخت افزار، نرم افزار، افراد، كانال هاي ارتباطات و خود داده ها و اطلاعات است. عمليات اين سيستم شامل جمع آوري داده ها، پردازش داده ها و تبديل داده هاي خام به اطلاعات ارزشمند، ذخيره و بازيابي داده ها و اطلاعات و توليد خروجي هايي نظير گزارشات مديريتي ميباشد. فيلدهاي مورد توجه در سيستم اطلاعات مديريتي شامل مديريت كسب و كار، مباحث تجاري و مهندسي نرم افزار است و نقش عمده اين سيستم ها در سازمان را ميتوان در پشتيباني روند و عمليات كسب و كار، پشتيباني اتخاذ تصميمات مديريتي و پشتيباني اتخاذ استراتژي هاي رقابتي خلاصه كرد. در واقع يك سيستم اطلاعات مديريتي (MIS) بر خلاف Transaction Processing Systems ها (TPS)به ارائه اطلاعات خام و سطح پايين نمي پردازد و اطلاعاتي را ارائه مي كند كه در اخذ تصميمات مديريتي حايذ اهميت باشند. اين امر در مواجهه با حجم انبوه اطلاعات اهميت خود را نشان ميدهد و با پردازش هاي مفيدي كه انجام ميدهد به مديران در انجام وظايف خود ياري ميرساند.
MIS كنترل وبازسازي اطلاعات را از دنياي محيطي وعمليات بازرگاني داخل سازمان بعهده دارد، به طريقي كه با سازماندهي وانتخاب داده ها اطلاعات لازم را جهت اتخاذ تصميم، برنامه ريزي وكنترل براي مديران آماده سازد سيستم اطلاعاتي مديريت ناميده مي شود. مديران همواره بدنبال اطلاعات هستند واتخاذ تصميمات آنان براساس داده هاي مرتبط وبا موضوع تصميم است.
به منظور برنامه ريزي و توسعه يک سيستم اطلاعاتي که پاسخگوي نيازمندي هاي کاربران باشد, يک متخصص MIS بايستي با ساختار سازماني, اهداف تجاري, عمليات بازرگاني (شامل روال هاي کاري و چرخش اطلاعات ميان پروسه ها) و با چگونگي برقراري ارتباط موثر با کاربران آشنا بوده و بداند چگونه سيستمي طراحي کند که فعاليت هاي کاربر را تحت پوشش قرار دهد.همچنين متخصصين MIS بايستي همواره در زمينه تکنولوژي هاي اطلاعاتي به روز بوده, صاحب توانمندي هاي پايه اي تکنيکي باشد تا بتوانند در انتخاب تکنولوژي مناسب در جهت پياده سازي سيستم کامپيوتري مورد نياز تصميم بگيرند.